Plan dnia:


7.00 – 8.45

Rozpoczęcie dnia – schodzenie się dzieci

8.45 – 9.00

Higiena przed śniadankiem – mycie rączek

9.00 – 9.45

Śniadanko

9.45 – 10.00

Higiena po śniadanku – mycie rączek i zębów

10.00 - 11:30

Zajęcia ogólnorozwojowe w grupach: plastyka, muzyka z elementami rytmiki, zajęcia ruchowe, taniec, czytanie książeczek, spacer, zabawa w ogrodzie i na placu zabaw

11.30 – 11.45

Higiena przed obiadkiem – mycie rączek

11.45 – 12.15

Obiadek

12:15 - 12:30



Higiena po

obiadku – mycie rączek i zębów



12.30 – 14.30

Drzemka.

14.30 – 15.15

Rysowanie, malowanie, wycinanie, wyklejanie, czytanie bajek, słuchanie muzyki lub zabawy na świeżym powietrzu.

15.15 – 15.30

Higiena przed podwieczorkiem – mycie rączek

15.30 – 16.00

Podwieczorek

16.00 - 16:15

Higiena po podwieczorku – mycie rączek



16.15 – 18.00

Zajęcia swobodne, zabawy indywidualne



Wyprawka malucha:

Serdecznie prosimy rodziców o wyposażenie dzieci w wyprawkę przed pierwszym dniem:

  • Buciki na zmianę/skarpetki z antypoślizgiem;

  • Podpisaną butelkę na picie;
  • Smoczek (jeśli dziecko używa);
  • Pieluszki;
  • Szczoteczkę i pastę do zębów w podpisanym kubeczku;
  • Ubranka na zmianę;
  • Fartuszek do zabaw plastycznych;

SERDUSZKO zapewnia każdemu dziecku chusteczki pielęgnacyjne, krem pielęgnacyjny SUDOCREM, kremy (w zależności od pory roku również kremy z filtrem przeciwsłonecznym) oraz innego rodzaju artykuły pielęgnacyjne. SERDUSZKO zapewnia również wszystkie niezbędne materiały do zajęć plastycznych oraz kulinarnych. Pieluszki rodzice przynoszą we własnym zakresie.




Jadłospis:

16.09 - 20.09


Poniedziałek

 

Śniadanie

Pieczywo mieszane (50g) z masełkiem (5g)/ ser biały (30g)/ polędwica drobiowa (30g)/ dżem niskosłodzony (15g)

Warzywa: rzodkiewki (30g)

Kakao (mleko/ kakao naturalne)  (150ml)

 

Obiad

Krupnik tradycyjny 250 ml

Kasza gryczana (100g)/ gulasz wieprzowy z cukinią (120g)/ surówka colesław z sosem jogurtowym (70g)

Kompot  owocowy (150ml)

 

Podwieczorek

Serek homogenizowany waniliowy (100ml)

Owoc sezonowy

Herbata ziołowa (150ml)

 

Wtorek

 

Śniadanie

Makaron na mleku  (200 ml)

Pieczywo mieszane (35g) z masełkiem (5g)/ szynka drobiowa (30g)/ ser żółty (30 g)

Warzywa: ogórek świeży (20g), rukola (5g)

Herbata imbirowa 150 ml

 

Obiad

Dyniowa z warzywami i makaronem (250ml)

Ziemniaki (100g)/ kotlecik pożarski (80g)/ buraczki na ciepło (70g)

Kompot  owocowy (150ml)

 

Podwieczorek

Domowa ciasto czekoladowe (70g)

(mąka żytnia, naturalne kakao, miód)

Marchewka do pochrupania

Herbata imbirowa (150ml)

 

Środa

 

Śniadanie

Pieczywo mieszane (50g) z masełkiem (5g)/ parówki z szynki (30g)/ ketchup/ ser żółty (30g)

Warzywa: pomidor (20g)/ BIO kiełki (5g)

Kakao (mleko/ kakao naturalne)  (150ml)

 

Obiad

Szczawiowa z jajkiem i ziemniakami (250ml)

Ryż paraboliczny (100 g)/ roladki drobiowe w sosie koperkowym (80g)/ surówka warzywna (70g)

Kompot owocowy (150 ml)

 

Podwieczorek

Chałka z dżemem niskosłodzonym (30g)

Owoc sezonowy

Herbata ziołowa (150ml)

 

Czwartek

 

Śniadanie

Owsianka na mleku/miód (200 ml)

Pieczywo mieszane (35g)z masełkiem (5g)/ szyneczka wiejska (30g)/ pasta z pieczonej papryki i fety z czosnkiem i zieloną pietruszką (30g)

Warzywa: ogórek zielony (20g)

Herbata miętowa 150 ml

 

Obiad

Kapuśniak ze słodkiej  ziemniakami (250 ml)

Ziemniaki (130g)/ schab pieczony w sosie (80g)/ surówka z buraczków i jabłka  (70g)

Kompot owocowy (150g)

 

Podwieczorek

Domowy pudding z kaszy jaglanej z rodzynkami (100g)

Herbata z miodem i cytryną 150 ml

 

Piątek

Śniadanie

Pieczywo mieszane (50g) z masełkiem/ pasta z tuńczyka z jajkiem i szczypiorkiem (50g) (30g)/ polędwica sopocka (30g)

Warzywa: pomidor (20g)

Kakao (mleko/ kakao naturalne)  (150ml)

 

Obiad

Jarzynowa z ziemniakami (250ml)

Domowe pierożki z serem białym (180g) i polewą jogurtową (8g)/ jabłuszka prażone (70g)

Kompot owocowy  (150ml)

 

Podwieczorek

Domowe rogaliki drożdżowe (70g)

Owoc sezonowy

Herbata owocowa (150ml)